Sidor

torsdag 1 november 2018



 Öppet brev till Borgarrådet Jan Jonsson


Hej Jan,


Vår son är sedan 2016 under LVU. Placeringen sköts av Birgit Pettersson och Eva Murtosaari på Södermalms stadsdelsförvaltning.
Under 2st veckoumgängen med oss föräldrar under juli och aug har han, som normalt är glad under umgängena, varit deprimerad över hela situationen med LVU. Soc.förvaltningen, Södermalm har reagerat rättsosäkert genom att utgå från att vi föräldrar gjort/sagt något som oroat honom, 


Mail från Birgit P. citat "Sedan dess har vi fått en orosanmälan från skolan om att Simon efter sommaren har varit märkbart orolig i skolan och det har påverkat hans tillvaro, inlärningsmässigt och i relationen till hans kamrater. Familjevården behöver se över umgängesplanen så att umgänget blir bra för Simon så att han mår bra efter umgängena." slut citat.


Det har redan gått en dryg månad och två umgängen har ställts in. Först när en månad passerats, den 4 okt. skedde ett första möte med BUP.


Mail från Birgit P. 4 okt, citat "På dagens möte sa BUP-Fagersta att de kommer att ta emot Simon för bedömningssamtal."


Vi är positiva till BUP men att allt umgänge är inställt medan utredning pågår i långsamt tempo är såklart allvarligt!
Det normala är att Sthlm stad hänvisar föräldrar och anhöriga till Förvaltningsrätten/Kammarrätten vid missnöje med LVU. Vi har erfarenhet av detta förfarande och det är en både långsam och ur vår synpunkt resultatlös väg att gå. Självklart förvärras Simons mentala situation av inställda umgängen. 
Att Simon efter två år under tvångsomhändertagande börjar ge upp, att plan saknas för en framtid med mindre LVU.


Han berättade själv i somras att hans oro beror på hela hans livssituation. Att inte ha det som alla andra barn, att inte bo med sina biologiska föräldrar. Vi tröstade honom efter bästa förmåga och svarade att han måste ha tålamod att vi föräldrar älskar honom och att vi gör allt vi kan. 
Detta är vad som hänt och med den bakgrunden vädjar vi till dig att med bästa förmåga snarast få Birgit/Eva att återuppta den senast beslutade umgängesplanen.


Bästa Hälsningar,

Från Simons mamma Maria Eggers



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar