Sidor

fredag 22 juli 2011

Aftonbladet Publicerad: 2011-07-20 Reinfeldt & Nyman: Vi vill göra vården mer rättvis och jämlik

Reinfeldt & Nyman: Vi vill göra vården mer rättvis och jämlik

Maria Eggers vill diskutera hur vi kan gå vidare och ytterligare fördjupa patienters nya valfrihet i samband med Vårdval Stockholm. Det är glädjande när fler engagerar sig för en bättre sjukvård för alla. Flera av hennes förslag till förbättringar inom rehabiliteringsvården är också på väg att bli verklighet.
Vi i alliansen anstränger oss för att skapa en mer rättvis och jämlik sjukvård i Stockholms län. Det arbetet innebär bland annat ökad kvalitet, kortare köer men också ett större patientinflytande. I januari 2010 infördes vårdval för specialiserad rehabilitering, som omfattar neurologisk rehabilitering.
Det innebär att vårdgivare har möjlighet att ansöka om auktorisation och starta egna rehabiliteringsverksamheter. Vårdvalet har varit uppskattat bland patienter men även hos vårdgivare då antalet auktoriserade vårdgivare som erbjuder specialiserad rehabilitering på kort tid har fördubblats. Allt är inte färdigt, men vi fortsätter att utveckla sjukvården och har kommit en bra bit på vägen.
Vår ambition är att fortsätta att utöka vårdvalet inom de områden där det gynnar kvaliteten och patienternas tillgänglighet till vård. Redan under nästa år införs vårdval för sjukgymnastik och primärvårdsrehabilitering. Det innebär att fler snabbare får bättre hjälp att komma tillbaka efter sjukdom eller skada.
Det är med en sådan här konstruktiv dialog med egna förslag till förbättringar som svensk sjukvård fortsätter att utvecklas i rätt riktning.
Filippa Reinfeldt, (M)
Hälso- sjukvårdslandstingsråd och ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden i Stockholms län. Stig Nyman, (KD) Äldre- och forskningslandstingsråd och ansvarig för rehabilitering.
Anna Andersson
DEBATT Jag är obotligt sjuk – låt mig välja min egen rehabilitering

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar