Sidor

torsdag 4 oktober 2018







Hej,

Någon orosanmälan har inte inkommit, detta berättar rektorn på skolan i ett mail. Däremot har skolan haft möte om Simons mående med Mikaela, Birgit och berörd skolpersonal.
Att Simon varit “märkbart orolig” efter sommaren beror inte på veckan med mamma och släkten. Kan intyga att det var en mycket trevlig vecka med sol och bad tillsammans med kusinerna Julian, Alexander och Aaron med massa lek och stoj. Att Simon fick sitt utbrott var ju för att han vågade slapna av lite, han var med sin familj och kände sig trygg nog att berätta vad han kände. Detta är helt solklart.

Att socialen inte jobbat med Simons mående för flera år sedan, är under all kritik. Speciellt eftersom vi redan för länge sen började påpeka hans behöv av stöd i sin utsatta situation. Det finns även inskrivet i vårdplanen men ni ignorerade alla våra utsagor om detta.

Vill tilllägga att jag inte skickat ”onödiga mejl“ till familjehemmet men själkvklart vill jag givetvis som mamma ha kontakt. Det är min son det gäller - som jag lever och dör för.
Om Simon fick ALLA sina behov tillgodosedda i familjehemmet så borde han må jättebra vilket han INTE gör. Familjehemmet kan ju absolut INTE tillgodose Simons behov av en mamma och en pappa. Det är fysiskt och psykiskt omöjligt.

Nu vill vi veta vad som händer. Det finns inskrivet i LVU att man ska FRÄMJA kontakten mellan föräldrar och barn utifrån närhets- och återföreningssprincipen, förutsatt att det inte föreligger missbruk, övergrepp eller våld, vilket det sannerligen inte gör i detta fall.
Här handlar det om en mamma och en pappa som älskar sitt barn och bara vill hans bästa.

Vänlig hälsning,
Maria Eggers 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar