Sidor

tisdag 16 maj 2017

LÄRA DIG NVC

FÖR DIG SOM VILL LÄRA DIG NVC

Det går att sammanfatta lärandeprocessen i 3 steg.
  1. Du lär dig teorin, du förstår syftet, lär dig om nyckelskillnader mm. 
  2. Du lär dig relatera utifrån dina nya teoretiska kunskaper. exempelvis uppmärksammar att andra människor har behov, även när de inte uttrycker dom med ord.
  3. Du lär dig identifiera dina egna känslor, behov, tankar och motiv.
Steg att integrera i NVC
När vi umgås med andra personer som är intresserade av att träna på NVC så hjälps vi åt att relatera till varandra så att dessa tre steg sker snabbare och på ett tryggt sätt.
 

Öva inte i skarpa lägen innan du blivit varm i kläderna

Om vi däremot övar i miljö där människor inte delar vårt intresse ökar risken att utmaningen är så svår innan vi integrerat våra nya kunskaper att vi ger upp eller lärandet blir onödigt smärtsamt. En av de saker som påverkar detta är att om vi exempelvis känner oss rädda eller nervösa utan att sätta ord på det kommer omgivningen mest troligt att tolka vår outtryckta känsla som en form av aggression. Därför blir det lätt missförstånd innan man integrerat steg 3 i listan ovan.

Varför våra utbildningsprogram har många olika sätt att lära

Våra längre utbildningsprogram är skapta för att du ska få flera olika sätt att integrera kunskap, exempelvis har du träningskamrat för att veckovis träna på att relatera med behov i fokus. Du har även en lokal träningsgrupp som oftast lever kvar flera år efter utbildningens slut just för att den hjälper deltagarna att integrera de nya kunskaperna. (Sen brukar man bli goda vänner oxå)

Vi har precis avslutat 2016/17 års upplaga av vårt utbildningsprogram. Med hjälp av deltagarnas feedback och saker vi lärt oss kan vi nu till hösten erbjuda vårt bästa årsprogram någonsin. (vi har gjort över 40 årsprogram de senaste 20 åren och därmed uppgraderar vi varje år till de senaste rönen inom området)

Vill du läsa mer om vårt år 1 med start 6 oktober
och år 2 med start 22 september kan du klicka på respektive länk.

Har du frågor om våra utbildningsprogram passar dig är du välkommen att höra av dig.
Du når Kay på 0911-241144 mellan 08-17 eller via E-post

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar